Apuseana

Aqua myths

Hidratarea corecta este o tema prezenta in foarte multe discutii.

Dar cat este adevar si cat mit (sau publicitate) in discutiile despre apa noastra cea de toate zilele?

  •  Cu cât pH-ul apei este mai ridicat, cu atât apa este mai buna. FALS!

Scara de măsurare a Ph ului se desfășoară logaritmic, nu linear. Astfel, un pH de 9 ar fi de 10 ori mai alcalinic decât unul de 8, iar un pH de 10 ar fi de 100 de ori mai bazic decât același pH de 8.

pH-ul ideal al apei pe care o consumăm trebuie să se situeze, conform studiilor medicale, în jurul valorii de 7,35 – similar cu valoarea pH-ului sângelui.

În ciuda popularității, apele puternic alcaline nu sunt recomandate tuturor persoanelor. Mai mult, organismul uman reduce alcalinitatea acestor ape imediat cum ajung în sistemul digestiv. Apa este adusă la nivelul optim pentrucorp, mai exact la valoarea de 7,35.   

  • Apa îmbuteliată este același lucru cu apa de la robinet. FALS!

În cele mai multe orașe din țară sistemul de apă potabilă este unul învechit. Acest lucru înseamnă că, indiferent de sursa de unde se preia apa potabilă, la robinet va curge apa rezultată în urma parcurgerii acestor conducte.

Apa îmbuteliată, extrasă din izvoare forate la mare adâncime, are diverse proprietăți de conținut și gust, în funcție de sursă. Mai mult, aceasta este purificată cu ajutorul tehnologiei și în cele mai sigure condiții.

  • Nu există apă microbiologic pură. FALS!

Vestea bună este că apa microbiologic pură există, nu este un mit! Extrasă de la mari adâncimi și purificată cu ajutorul tehnologiei, testată periodic în laboratoare specializate pentru a putea fi savurată în plină formă, apa de izvor Apuseana este o apă microbiologic pură, dedicată consumului.